Kenoa Beach Resort; Uitgelicht

Een berichtje uit het Kenoa Exclusive Beach Resort.
Van Annelies Hoogenboom – Bestemmingsspecialist bij Talisman travel design

Het is lastig om in Brazilië een goed kleinschalig beach resort te vinden waar alles klopt. Veel resorts zijn op Braziliaanse toeristen gericht, en zij hebben andere eisen en wensen dan wij Europeanen. Onze agent Rio Life wees ons echter op het nieuwe Kenoa Exclusive Beach Resort, en ik vond het heel belangrijk hier na mijn Pantanal en Amazone ervaringen even te gaan kijken. Nou, even kijken, ik moest er 3 vluchten voor nemen om vanuit de Amazone naar dit resort te vliegen en uiteindelijk kwam ik er om 02.30 uur in de nacht aan. Maar zelfs op dat tijdstip was de ontvangst keurig, met een lekker welkomstdrankje.

Toen ik de volgende morgen wakker werd was ik aangenaam verrast door het prachtige uitzicht vanuit mijn bed! Door de panoramaramen zag ik een strak vlonderterras met plungepool, het strand en de bulderende oceaan. De inrichting van de kamer was erg cool, met betonlook vloeren met koeienhuiden en lampen op boomstronken. Er is duidelijk geprobeerd om natuur te verwerken in het interieur en dat zie je vooral in de badkamer met deels glazen plafond, binnentuintje met een grote groene plant en op de grond zand met stapbielzen naar het toilet.

Kenoa - Marjiejo Jaobi  Kenoa badkamer Marijo

Over een glooiend grasveld loop je naar het restaurant op de eerste etage, waar chef Cesar Santos de scepter zwaait. Het ontbijt was zeer goed verzorgd, a la carte, met tropische vruchten, heerlijke versgebakken broodjes met zelfgemaakte jam, een eitje naar wens of pannenkoeken en zelfs keuze in de smaak koffie!

Kenoa 2  Kenoa1 - kopie

Langs twee identieke strak gevormde infinity pools staan comfortabele ligbedden met parasols en op het gras liggen zitzakken en matrassen. Het personeel komt langs met kokoswater en maakt meteen even uw zonnebril schoon. En dan is er nog een hippe buitenbar, met zand op de grond en houten strandpalen helemaal in de sfeer van het hotel.

Kenoa Zwembad  Kenoa bar 3

Een heerlijk kleinschalig resort dus om bij te komen van alle indrukken die u tijdens uw reis door Brazilië heeft opgedaan, maar mocht u toch nog wat willen ondernemen dan is hier genoeg te doen! Een bezoek aan de stad Maceio met diner in een Peruviaans restaurant. Stand up peddelen op de lagune die vlakbij ligt. Snorkelen en duiken. Heerlijk strandwandelen naar de natural pool waar u wat makkelijker in zee kunt zwemmen dan vlak voor het hotel. Een wandeling naar de waterval of verse oesters uit zee proeven in een vissersplaatsje, met uw voeten in het water!

Kenoa 5
De infinity pool met daarachter de zee

Ik ben blij voor Talisman een goede strandafsluiting te hebben gevonden. Natuurlijk zijn er altijd wel verbeteringen mogelijk. Zo staat er geen gratis mineraalwater klaar op de kamers (u kunt wel tegen betaling flesjes uit de minibar halen) en spreekt niet al het personeel Engels. Ik hoop dat dit nog verandert, ik heb het in ieder geval aangegeven als verbeter punt. Maar het niveau van de service, de uitstraling en de kwaliteit van het eten is absoluut Talismans!

Kenoa strandstoel
Het uitzicht vanaf het zwembad terras

 

One thought on “Kenoa Beach Resort; Uitgelicht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s