Caiman Lodge; Uitgelicht

Berichten uit de Pantanal
Van: Annelies Hoogenboom. Bestemmingsspecialist van Talisman travel design.

Na de landing op de kleine luchthaven van Campo Grande had ik binnen no time mijn koffer en wandelde ik naar buiten. Daar stond mijn gids Anderson, met een bordje met mijn naam erop en al snel reden we in een luxe wagen over de kaarsrechte snelweg richting de Pantanal. Waar platte tafelbergen in het platte landschap oprijzen begint de Pantanal, een uitgestrekt laagland gevormd door de ligging tussen twee aardplaten. De Pantanal is het grootste moerasland ter wereld, een gebied zo groot als Nederland, België en Oostenrijk bij elkaar. In de regentijd die begint in oktober, loopt dit lage land voor een groot gedeelte onder water. En vanaf april, wanneer de regens ophouden zakt het water weer langzaam weg. Na drie uur rijden nemen we de afslag naar de Caiman Lodge, en vervolgens is het dan nog een uurtje hobbeldebobbel over een ongeplaveide weg naar de lodge.  Witte, magere koeien koeien staren ons dromerig aan.

Caiman Lodge koeien 3
De witte koeien die ons dromerig aanstaren bij aankomst

De Caiman Lodge is net zoals alle andere lodges, een boerderij met enorme hoeveelheden land, waar koeien grazen op de open plekken en zich voortbewegen tussen de wilde dieren en de honderden vogelsoorten. Een enorme slang kronkelt zich vlak voor onze auto naar de overkant, een Capiburu steekt haastig de weg over en knalblauwe papegaaien vliegen langs als we van de receptie naar onze lodge rijden.

Caiman Lodge - Capibaru
Capibaru bij de receptie

Ik word warm ontvangen met een koud doekje en een lekkere lunch. Mijn kamer is geweldig met houten vloeren en veel grote ramen die uitkijken op het moeras waar de chachalaca’s rondscharrelen.

Ik heb nog even tijd voordat de eerste safari van start gaat en natuurlijk kan ik het niet nalaten om even in het zwembad te duiken. Daarna de junglekleding aan, lange broek, dichte schoenen aan, want we komen pas in het donker terug en zodra het gaat schemeren worden de insekten actief. Ik maak kennis met Barbie en Ken (echt waar, maar deze Barbara en Ken zijn al 66 jaar getrouwd!) en samen met onze gids stappen we in een open truck met comfortabele banken. Dan begint de tocht over een hoog gelegen weg langs de moeraslanden. Kaaimannen liggen te soezen in de zon, we spotten kleurrijke vogels  tussen de bomen en vreemdsoortige varkens hobbelen voor de truck langs. Het lijkt wel of we in een dierentuin rijden, zoveel dieren zien we. Wat mijn favoriet is? Die prachtige witte koeien natuurlijk, wat een prachtig schouwspel die honderden beesten in het gouden licht van de avondzon!

Caiman Lodge - truck
De safari truck staat al op ons te wachten
Caiman Lodge excursie 3
Een witte ooievaar te midden van het prachtige moeraslandschap
Caiman Lodge excursie 14
De peccary’s die we onderweg tegen komen
Caiman Lodge excursie 16
Verderop spotten we nog twee ooievaars
Caiman Lodge excursie 17
Een kudde peccary’s die snel nog even oversteken
Caiman Lodge koeien 4
Mijn favoriete safari beeld… De prachtige witte koeien

 

One thought on “Caiman Lodge; Uitgelicht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s