Met de familie naar Marokko!

Geschreven door Annelies Hoogenboom
Bestemmingsspecialist bij Talisman travel design

Afgelopen meivakantie maakte ik met mijn gezin een reis door Marokko. Het blijft verrassend dat deze bijzondere en afwisselende bestemming op slechts vier uur vliegen van Amsterdam is gelegen.

We struinden door de smalle straatjes van de Medina van Marrakech, dronken koffie aan het Djemaa el Fna plein en bezochten de Saadian Tombes….

Marrakech medina
De Medina van Marrakech
Marrakech Saadian Toombs
Saadian Toombes

De volgende dag reden we na een heerlijk ontbijt op het dakterras van onze Riad naar de Hoge Atlas, slechts anderhalf uur rijden maar het landschap was totaal anders.

Hoge Atlas - onderweg tajine eten
Onderweg naar de Hoge Atlas een heerlijke tajine eten. 

Het einddoel van onze reis was de woestijn. Zo bijzonder om vanaf de rug van een kameel de grillig gevormde zandduinen in het late middaglicht te zien! We sliepen hier in een luxe tent, met echte bedden, een douche en toilet. ’s Avonds genoten we van de sterrenhemel, al liggend op ons rug in het zand, terwijl we diepe gesprekken voerden met de overige gasten die uit alle werelddelen kwamen. Om de volgende ochtend weer vroeg op te staan voor een spectaculaire zonsopgang!

We reisden terug via de Todrakloof en verbleven een paar nachten in Jardin de Skoura, een heerlijk boutiquehotel met weelderige tuin en een fijn zwembad. We luierden met een boek in een hangmat, maar maakten ook een leuke wandeling door de Oase van Skoura.

jardin de skoura zitje
Jardin de Skoura

De volgende stop was Taroudant, een van de ommuurde koningsteden. Tenslotte brachten we nog een paar fijne dagen door aan het strand, genietend van de hoge golven van de Atlantische oceaan. Een prachtig einde van deze afwisselende reis met steden, bergen, woestijn en strand!

Terug naar de kust - vis eten op het terras
Bij een verblijf aan de kust hoort seafood! 

Wil je ook zo’n reis maken? Kijk dan eens hier of neem contact op met Annelies voor een vrijblijvend reisadvies op maat via annelies@talisman.nl of 078-6142788

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s