Waar moet je eten in Peru? Restauranttips van Ronda

In Peru kun je heerlijk eten en Ronda weet precies waar je moet zijn! In deze blog licht ze dan ook de beste restaurants in Lima, Arequipa en Cusco voor je uit. Wil je zeker zijn van een plaatsje in één van deze eetgelegenheden tijdens jouw Talisman rondreis door Peru? Ronda reserveert graag een tafeltje voor je!

Lima
De hoofdstad Lima is een zeer veelzijdige stad en heeft veel te bieden op het gebied van architectuur, gastronomie, musea, markten en parken. Vooral het oude koloniale gedeelte van Lima is interessant vanwege de vele prachtige kerken, pleinen en gebouwen. De laatste jaren zijn kosten noch moeite gespaard om de oude stad haar glorie van weleer terug te geven. Daarnaast kent de stad vele bedrijvige markten, met een aanbod dat varieert van allerhande groenten en fruit tot allerlei handwerk.

Dineren in Lima?
Op nummer 1 zet Ronda restaurant Astrid y Gaston. ‘Ongelofelijk eten’, dat is de meest gebruikte bewoording in alle recensies van restaurant Astrid Y Gaston in Lima. Peruaanse haute cuisine! De veelvuldig bekroonde keuken van twee gepassioneerde topchefs, behoort tot de beste (fine dining) restaurants ter wereld.
astridygaston astridygaston2

In Restaurant Central, gelegen in het hart van de traditionele wijk Miraflores in Lima, worden verse producten en nieuwe ingrediënten gecombineerd met de authentieke Peruaanse keuken. Een ervaring waarbij je Peruaanse ingrediënten, kleuren, verhalen en scenario’s leert kennen.
Wist je dat je alvast kennis met hem en zijn gerechten kan maken in de populaire Netflix serie ‘Chef’s Table’?

Restaurant Rafael staat op nummer 30 in de lijst van de 50 beste restaurants in Latijns Amerika. Chef Rafael Osterling laat je kennis maken met de eclectische eetcultuur van Peru. Hij combineert traditionele inheemse ingrediënten met Italiaanse, Aziatische en Nikkei invloeden.

Liefhebbers van vis, schaal en schelpdieren halen hun hart op bij Restaurant La Mar. Hier is het menu iedere dag anders. De chefs zijn afhankelijk van wat de zee hen biedt.

De laatste twee favorieten van Ronda zijn Restaurant Huaca Pucllana en Restaurant La Locanda.

Arequipa
Arequipa is na Lima en Cusco de derde grote stad van Peru. De ‘witte stad’ telt nog vele in koloniale stijl gebouwde kerken, kloosters en woonhuizen. Arequipa ligt op 2300 meter hoogte en heeft ruim 300 dagen per jaar zon. Het is een fijne verblijfplaats en daarnaast de meest aangewezen plek om langzaam te wennen aan de hoogte voordat je echt de Andes ingaat. Vanuit Arequipa kun je ook naar de Colca Canyon, één van de diepste kloven ter wereld en landschappelijk gezien misschien wel het mooiste gebied van Peru.

  

Ronda tipt in deze stad restaurant Chicha en Zig Zag. Bij Chicha maak je kennis met de regionale gerechten zoals Ceviche. Restaurant Zig Zag biedt creatieve, culinaire fusion gerechten waarbij de natuur een grote rol speelt. Denk aan specialiteiten als: vlees en vis gekookt op vulkanisch steen, exotische salades en pasta’s gemaakt van tarwe en quinoa.

Cusco
Cusco is één van de mooiste steden van Latijns-Amerika. Het is de vroegere hoofdstad van de Inca’s en er zijn dan ook nog veel overblijfselen uit de Incaperiode te zien. Cusco is tevens beroemd om de vele souvenirs die er te koop worden aangeboden, variërend van handgeweven tapijten, felgekleurde stoffen en Alpacawol geweven truien tot keramiek, zilveren sieraden en leren tassen

  

Dineren in Cusco? Ronda raad je aan om hier te gaan dineren:

Map Café. Dit eigentijdse Peruaanse haute cuisine restaurant biedt een artistieke culinaire ervaring.

Cicciolina. Hier draait het niet alleen om het eten, maar om het hele idee van uit eten gaan. In dit restaurant draait alles om aandacht voor detail.

Buen apetito!

One thought on “Waar moet je eten in Peru? Restauranttips van Ronda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s