Kangaroo Island, de ultieme wildlife experience

Blog geschreven door: Monica Rullens
Bestemmingsspecialist bij Talisman travel design

Op de luchthaven van Kangaroo Island stond Sue, de reserveringsmanager van Kangaroo Island Wilderness Tours mij al op te wachten om me naar Molly’s Run te brengen. Molly’s Run is een klein B&B gerund door Paul en Charmaine, twee super vriendelijke en gastvrije mensen. Het is gelegen op circa 15 min rijden vanaf Kingscote.

Het B&B straalt een mediteraanse sfeer uit. Het huis heeft een prachtig uitzicht over zee en rondom het huis ligt een mooi aangelegde tuin waar ze ook hun eigen groente verbouwen. Het B&B heeft een ruime woonkamer met keuken waarin door Charmaine heerlijke gerechten bereid worden. Voor mij voelde Molly’s Run als thuiskomen, je krijgt direct het gevoel dat je bij familie aan het logeren bent.

26-10-mollys-run

Na een goede nachtrust ben ik de dag begonnen met een heerlijk en erg uitgebreid ontbijt. Paul maakt de beste bananen pannenkoeken die je je maar kunt voorstellen.
Om negen uur werd ik opgehaald door Scott van Kangaroo Island Wilderness Tours met een super vette Land Rover. We zijn direct door gereden naar Flinders Chase Nationaal Park, een rit van circa 1,5 uur en tevens het langste stuk aaneengesloten rijden. We begonnen met een bezoek aan de Remarkable Rocks, een prachtige rotsformatie aan zee. Vervolgens zijn we doorgereden naar Arc George, hier leeft een zeehondenkolonie. Het is een geweldige plaats om de ruige zee te aanschouwen. Na hier een half uurtje van genoten te hebben, reden we terug naar het visitor centre waar diverse picknickplaatsen zijn gelegen. Terwijl ik een korte wandeling kon maken op zoek naar wildlife werd er een heerlijke bbq lunch voor mij bereid.

27-10-kangaroo-island-1

Na de lunch zijn we naar een privé landgoed gereden om kangoeroes te spotten en daarna richting Hanson Bay voor een prachtig uitzicht over zee. Dat ligt erg dicht bij de Southern Ocean Lodge waar ik een inspectie had. Gelegen op één van de mooiste plekjes van Kangaroo Island, biedt deze luxe lodge een unieke en exclusieve ervaring. De lodge is gebouwd op de top van een klif en heeft verbluffende uitzichten over de ruige kustlijn en het eiland.

Na de inspectie zijn we via Vivonne Bay naar het landgoed van Sue en haar man gereden. Ze hebben een schapen boerderij waar ruim 4500 schapen rondlopen voor de vlees en wolproductie. Peter, de man van Sue heeft ons hier uitgebreid over verteld. Terwijl wij op zoek gingen naar koala’s zorgde Scott dat er koffie gemaakt werd die klaarstond toen we terug kwamen. Een mooi moment om een dag vol indrukken onder het genot van een kopje koffie met homemade cookies af te sluiten naast de grazende schapen en de slapende koala’s. Bij terugkomst in Molly’s Run zaten Paul en Charmaine al klaar met een glas wijn om naar mijn verhalen te luisteren.

26-10-kangaroo-island-1

Nadat Charmaine weer een heerlijk driegangendiner had bereid, zijn we met Paul een stuk gaan rijden in het donker op zoek naar wildlife. We zagen kangoeroes, wallaby’s en opossums. We reden dwars door metershoge grasvelden wat al een ervaring op zichzelf was. Na deze indrukwekkende dag viel ik als een blok in slaap.

De volgende dag zijn we gestart bij Seal Bay, een leuke manier om kennis te maken met honderden zeeleeuwen die daar op het strand en in de omgeving leven. Voor de lunch nam Scott mij mee naar een plekje op het landgoed van zijn ouders. Een mooi plekje aan een beekje, in de buurt van een adelaarsnest en omgeven door groen. Ik was de eerste gast die op deze nieuwe locatie mocht lunchen. Er was al een picknicktafel en een bbq geplaatst en enkele weken later zouden ook andere gasten op deze unieke plek gaan lunchen. Scott had in de ochtend al hout gesprokkeld voor een kampvuur en zorgde ook vandaag weer voor een lekkere lunch. Sue kwam ook nog even mee lunchen.

27-10-kangaroo-island

Na de lunch hebben we nog even gewandeld voordat we de Life-Time Retreats zijn gaan bekijken. Onderweg kwamen we onze eerste slang tegen! Een grote, zeer giftige Tiger snake.
Ter afsluiting zijn we op het strand van Emu Bay gestopt voor een kopje koffie nabij de turquoise gekleurde aanspoelende golven. Tenslotte heeft Scott ons rond zes uur op de “luchthaven” van Kingscote afgezet.

Lees hier hoe ik mijn reis vervolg naar de outback van Australië >>

 

One thought on “Kangaroo Island, de ultieme wildlife experience

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s