Evelyn op zoek naar exclusieve wildbelevingen in Zuid-Afrika

Blog geschreven door: Evelyn Oostveen
Bestemmingsspecialist bij Talisman travel design

Zondag 6 november begint mijn studiereis naar Zuid-Afrika. Ik vlieg naar Johannesburg en ga vanuit daar het noorden van Zuid-Afrika verkennen.

6 november
Ik vertrek in de ochtend vanaf Amsterdam naar Johannesburg waar ik ’s avonds laat aankom. Ik heb een transfer naar het Fairlawns Boutique Hotel and Spa. Dit is een uniek en exclusief hotel gelegen in de gezellige wijk Sandton in Johannesburg. Ik breng hier de nacht door.

7 november
Vanochtend heb ik een inspectie in het Fairlawns Boutique Hotel waarna ik weer per transfer teruggebracht word naar de luchthaven van Johannesburg. Ik vlieg vroeg in de middag naar Ngala Tented Safari Camp waar ik 1,5 uur later arriveer. ’s Middags heb ik een inspectie en ik verblijf de rest van de dag en avond in deze lodge, gelegen in een privéconcessie aan de oever van de Timbavatirivier. Dit is één van de mooiste natuurreservaten ter wereld en het ligt vlak bij het Kruger National Park.

View, Drinks, Lounge, Lake  Tent At Night

8 november
Deze ochtend verlaat ik Ngala en vervolg ik mijn weg naar Tanda Tula Safari Camp. Onderweg heb ik nog inspecties bij Kambaku Safari Lodge en Kings Camp. Ik kom rond lunchtijd aan in Tanda Tula waar ik de rest van de dag en nacht zal doorbrengen. Dit Camp ligt aan de over van de Nhualumi Rivier in het Timbavati Private Nature Reserve.

9 november
Ik verlaat Tanda Tula Safari Camp in de ochtend en ga per vliegtuig naar Singita Lebombo. Ik verblijf hier twee nachten en hoop hier veel wild te spotten! Weinig plekken in het Kruger National Park hebben zo’n hoge concentratie aan wild. De lodge ligt tegen de flank van de Lebombo Mountains en heeft een schitterend uitzicht over een eindeloze savanne.

Bedroom  Elephants, Nature

11 november
Vanaf Singita Lebombo vervolg ik mijn weg naar de Sabi Sabi Earth Lodge. Het Sabi Sabi Game Reserve is een particulier wildpark dat voorop loopt in natuurbescherming. De gidsen horen bij de beste van de wereld. Tijdens mijn verblijf hier zal ik ook de andere camps van Sabi Sabi gaan inspecteren.

12 november
Aan het einde van de ochtend verlaat ik de Earth Lodge en ga ik per transfer naar de Dulini Safari Lodge. Onderweg breng ik nog een bezoek aan de Savanna Lodge. Ik verblijf één nacht in Dulini.

Bedroom  Plunge Pool

13 november
De laatste dag van mijn inspectiereis. Ik word per transfer terug gebracht naar het vliegveld van Johannesburg waar ik in de middag aan boord stap van het vliegtuig dat mij terug naar Amsterdam brengt. Ik arriveer op 14 november op Schiphol.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s