Herontdekt Sri Lanka

Blog geschreven door: Talisman travel design

Ik vind het erg leuk om terug te keren naar Sri Lanka, al is het maar voor een kort bezoek. Allereerst breng ik een bliksembezoek aan de Malediven voordat ik naar Colombo vlieg op 18 oktober. Hieronder alvast een overzicht van mijn reisplannen en wanneer ik kan stuur ik natuurlijk een update van mijn ontdekkingen en belevingen. Tot snel!

15 oktober
Vandaag vlieg ik vanaf Amsterdam naar het eiland Malé op de Malediven. Hier kom ik de 16e aan.

16 oktober
Ik breng een bezoek aan Como Maalifushi waar ik deze nacht ook verblijf. Een resort dat pas geleden aan het Talisman portfolio is toegevoegd. Ik ben erg benieuwd naar deze hideaway.

Spa  Water Pool Villa

17 oktober
Ik verlaat Maalifushi en ga vandaag naar Gili Lankanfushi. Een bijzonder resort met service van het allerbeste niveau!

18 oktober 
Vandaag arriveer ik in Colombo, Sri Lanka. Per transfer word ik naar mijn verblijf voor vannacht gebracht: Uga Residence. Een prachtig boutique hotel gelegen in Colombo.

Exterior, Pool

19 oktober
Na het ontbijt vertrek ik naar Kahanda Kanda. Een verborgen juweeltje gelegen tussen de palmbomen en theeplantages in het zuiden van Sri Lanka.
’s Middags ga ik met een gids op pad naar Galle Fort. Hij neemt me mee op een interactieve rondleiding langs één van Sri Lanka’s meest geliefde Unesco-werelderfgoed pronkstukken.
Later vandaag breng ik nog een bezoek aan Amangalla voor een inspectie.

20 oktober
Na het ontbijt stap ik op de fiets voor een tour door Galle. De fietstocht is ongeveer 12km en begint in het centrum van Galle waarna we door weelderige groene velden fietsen en uiteindelijk eindigen bij Wijaya Beach.
’s Middags vertrek ik naar Yala en heb ik onderweg nog een hotelinspecties bij The Last House, Amanwella en Anantara.
Yala staat bekend om haar Nationale Park waar veel wilde flora en fauna leven. Ik check alvast in bij mijn accommodatie voor deze nacht: Kulu Safaris. ’s Avonds heb ik nog een jeep safari in het Yala National Park waarna ik mijn tent opzoek en zeker zal nagenieten van een avontuurlijke tocht.

Camp, View
Yala National Park

21 oktober
Vroeg uit de veren vandaag voor mijn ochtendsafari. Hierna reis ik verder naar Bentota. Onderweg bezoek ik de volgende hotels voor een inspectie; Chena Huts, Cape Weligama, Aditya en Rock Villa.
Eenmaal aangekomen in Bentota check ik in bij Saman Villas. Iedere villa heeft hier uitzicht op zee, dat wordt heerlijk wakker worden met het geluid van de golven op de achtergrond.

22 oktober
Een snel ontbijtje deze ochtend en dan door naar Kotugoda. Onderweg weer een aantal inspecties bij; Shri Villas, Anantara Kalutara en Reef Villa. Als laatste ga ik naar The Wallawwa waar ik vannacht ook verblijf.

Exterior, Garden, Restaurant  Pool

23 oktober
Vanochtend heb ik een transfer naar het vliegveld en zit mijn bezoek aan de Malediven en Sri Lanka er weer op. Ik vlieg terug naar Amsterdam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s