Seraphine reist rond de wereld in 20 dagen

Blog geschreven door: Seraphine de Smidt
Bestemmingsspecialist bij Talisman travel design

Ik vertrek op 3 september voor mijn studiereis, en aanvullend mijn vakantie, naar Nieuw-Zeeland. Het is een vol programma waarin ik hoop weer wat nieuwe ontdekkingen te doen op het Zuidereiland. Ik hoop tussendoor nog wat updates te kunnen geven van mijn belevingen, maar voor nu licht ik hier alvast mijn reisschema uit:

5 september
Vandaag kom ik laat in de middag aan in Queenstown en heb ik een inspectie en overnachting in Azur Lodge. Dit is een moderne en luxe lodge gelegen op een heuvel met prachtig uitzicht op de spectaculaire landschappen van Nieuw-Zeeland.

Bathroom
Azur Lodge

6 september
In de ochtend heb ik een inspectie bij Touch of Spice villa’s in Queenstown en bezoek ik Matakauri Lodge en Blanket Bay Lodge. ’s middags ga ik mee op de Dart River Cruise. Je vaart met een hoge snelheid over het heldere water van de Dart Rivier terwijl je geniet van de prachtige natuur om je heen. Vele scènes uit de film Lord of the Rings zijn in dit gebied opgenomen.
’s avonds slaap ik in Queenstown Country Lodge, een landelijk gelegen en kleinschalige accommodatie.

Dart River, Jet Boat
Dart River, Jet Boat Safari

7 september
Vanuit Queenstown rijd ik vandaag door naar Wanaka, een natuurlijk wonderland van bergen, gletsjers, rivieren en meren. Vandaag mag ik mee op de Milford Sound Glacier Flight & cruise. Het dramatische landschap van Mount Aspiring en Fiordland National Park zal ik zo van bovenaf en vanaf het water goed kunnen bewonderen.

Camera Action In Milford Sound  Flying over Milford Sound_preview

Mijn verblijf voor vannacht is Wanaka Haven, gelegen in de Zuidelijke Alpen.

8 september
Vandaag breng ik een bezoek aan een bijzonder eiland genaamd Mou Waho in Lake Wanaka. Dit eiland draagt een bijzonder ‘geheim’. Na de excursie heb ik twee inspecties in Tin Tub en Lime Tree Lodge. Mijn transfer brengt me naar Clyde waar ik overnacht in Olivers Central Otago.

9 september
Dit is de eerste dag van een driedaagse fietstocht die ik ga maken: Otago Central Rail Trail. Tijdens deze tocht maak ik kennis met de oude historische goudwinning dorpen, landelijke pubs en het ruige landschap van het zuidereiland. Vandaag fiets ik van Clyde naar Ophir (ca 30 km). Hier overnacht ik in Pitches Store, een accommodatie verscholen in een historisch goudwinningsdorpje.
Bike, People,Surroundings


10 september 

Vandaag fiets ik van Ophir naar Kokonga (ca. 78 km). Hier slaap ik in de Kokonga Lodge, gelegen in een landelijk paradijs. Deze moderne lodge was eens de oorspronkelijke Kokonga school, gebouwd in 1897.

11 september
De laatste dag van mijn fietstocht is aangebroken. Vanuit Kokonga fiets ik naar Pukerangi (ca 57 km). Hier stap ik aan boord van de trein die mij naar het eindpunt van vandaag brengt: Dunedin. We passeren de Taieri Gorge, een smalle en diepe kloof uitgehouwen door de oude Taieri Rivier. Bij aankomst in Dunedin ga ik verder naar mijn verblijf voor vanavond: Camp Estate. Dit glamoureuze Country House ligt op 500 meter van het Larnach Kasteel.

Exterior


12 september

Vanuit Dunedin vlieg ik naar Nelson. Dit is één van de zonnigste steden in Nieuw-Zeeland, Nelson bruist van de creatieve energie. Hier overnacht ik in Bronte Country Estate, een exclusieve, luxe accommodatie in een rustige natuurlijke omgeving op de Bronte Peninsula.

13 september
Vandaag heb ik verschillende inspecties in Nelson. Ik breng een bezoek aan onder andere; Clifftops Retreat, Resurgence Luxury Eco Lodge en Stonefly Lodge. Als laatste bezoek ik Edenhouse waar ik deze nacht ook zal verblijven.

Edenhouse, Exterior
Edenhouse

14 september
De excursie naar Farewell Spit staat vandaag op het programma. Ik overnacht in Westhaven Retreat, één van de meeste bijzondere verborgen plekken. De lodge bevindt zich op een groot privé schiereiland in Golden Bay en wordt overspoeld door ongerepte wildernis.

15 september
Helaas komt er vandaag een einde aan mijn reis door Nieuw-Zeeland. Ik bezoek op mijn laatste dag de Te Waikoropupu Springs. De Springs zijn bekend om de helderheid van het water en hebben een spirituele waarde voor de Maori mensen. Na mijn bezoek aan de Springs heb ik een inspectie bij Split Apple Retreat. Na de lunch vertrek ik naar het vliegveld van Nelson en vlieg ik naar Auckland. Hier stap ik over op mijn vlucht naar San Francisco waar ik nog een weekje vakantie zal vieren. Op 22 september zal ik weer terug zijn in Amsterdam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s