Op studiereis naar Zuid-Afrika en Mauritius

Blog geschreven door:  Talisman travel design

Op 8 april vertrek ik naar Johannesburg voor een inspectiereis door een deel van Zuid-Afrika en Mauritius. Mauritius is een nieuwe bestemming voor mij welke ik bij terugkomst toe mag voegen aan mijn portfolio. In deze blog licht ik mijn route uit en ik hoop tussendoor wat updates te kunnen versturen.

08 april
Vandaag vlieg ik van Amsterdam naar Johannesburg, waar ik laat in de avond land. Ik word opgehaald op het vliegveld en zal vannacht verblijven in Fairlawns Boutique Hotel & Spa. Deze elegante villa beschikt over 39 ruime, prachtig ingerichte suites. Het hotel is gunstig gelegen op slechts enkele minuten van het drukke stadsleven.

09 april
Vandaag vlieg ik vanaf Johannesburg door naar Skukuza. Hier verblijf ik twee nachten in de Sabi Sabi Earth Lodge, gelegen in het Sabi Sand Game Reserve, een hotspot van biodiversiteit.

Nature, Lodges

Dit privé reservaat ligt in het Kruger National Park en is gezegend met een verbazingwekkend diverse hoeveelheid aan flora en fauna.
De Earth lodge is bijzonder. De lodge is zo gebouwd dat een roofvogel die er overheen scheert niet eens waarneemt dat er een gebouw is. Alles zit volledig onder de grond. Alle aspecten, van wakker worden in je eigen design-grot, tot dineren in een ondergrondse wijnkelder, nemen hier een eigen, unieke wending.

Amber-Presidential-Suite

10 april
Vandaag ga ik op Safari en zal ik diverse hotels inspecteren in het Kruger gebied.
Overnachten doe ik weer in de Sabi Sabi Earth Lodge.

11 april
Vandaag verlaat ik het Sabi Sand Game Reserve en rijden we naar het Ngala Tented Camp. Onderweg maken we een paar stops zodat ik nog wat hotelinspecties uit kan voeren.
Het Ngala Tented Camp is chique en eigentijds. Het camp beschikt over zes tenten welke verscholen staan onder de dichte inheemse boven op de oever van de Timbavati River.

Tent, Nature

De inrichting van het tented camp is strak en stijlvol en het is er heerlijk rustig. Vanaf de veranda, waar tevens het ontbijt wordt genuttigd, heb je een schitterend uitzicht op de rivierbedding. En als het weer het toelaat, wordt in het droge seizoen in diezelfde rivierbedding het diner geserveerd … een onvergetelijke ervaring!

View, Drinks, Lounge, Lake

12 april
Deze ochtend ga ik mee op safari. Veel geziene roofdieren in Ngala zijn de leeuw en het luipaard. Maar ook de zeldzame Afrikaanse wilde hond. Daarnaast is de kans groot dat we bij de “waterholes” kuddes buffels en olifanten zien.

Lion

Na de safari verlaat ik Ngala en ga ik op weg naar de Lion Sands River Lodge. Onderweg maak ik weer een aantal stops zodat ik wat hotelinspecties kan doen.

Lion Sands River Lodge is een award winning private game reserve gelegen in het wereldberoemde Sabi Sand Game Reserve. Doordat er geen hekken geplaatst zijn, kunnen de dieren vanuit het Kruger National Park vrij rondlopen in Lion Sands en is de kans op het spotten van veel wild groot!
De lodge ligt aan de oevers van de Sabie rivier, verscholen tussen 800 jaar oude bomen. Het kamp bestaat uit een lounge en een bar, een boma, twee zwembaden die gedurende de winter verwarmd zijn, diverse uitzichtpunten en een geweldig River Island Deck, een uitzichtdek op de rivier.

Deck  Bedroom, Suite

13 april
’s Ochtends sta ik vroeg op om mee te gaan op safari. Het gebied is beroemd vanwege de grote aantallen luipaarden!

Leopard

Na mijn safari vertrek ik weer naar de luchthaven van Johannesburg waar ik ’s avonds overnacht in het City Lodge O.R. Tambo Airport Hotel.
Deze accommodatie is ideaal voor reizigers die directe toegang nodig hebben tot de luchthaven.

14 april
Ik vlieg vandaag naar Mauritius! Mijn eerste hotelinspectie en tevens verblijf voor deze nacht is in de Oberoi Mauritius. Het hotel is gelegen aan de westkust van Mauritius. Dit deel van het eiland is ideaal qua klimaat. Met Grand Baie, Port Louis en Pamplemousses Gardens zijn hier ook leuke dagtrips mogelijk. The Oberoi is meer dan een strandverblijf alleen.

Pool

15 april
Vandaag heb ik de hele dag hotelinspecties op Mauritius. Ik overnacht deze nacht in Constance Belle Mare Plage, gelegen aan de oostkust van het eiland. Het resort heeft twee 18-holes golfbanen (Legend en Links) die ook voor de ervaren golfer een uitdaging bieden.

Bar, Exterior, Pool

Het interieur en exterieur van Belle Mare Plage is fris en modern. De gebouwen met verschillende kamertypes staan versprongen naast elkaar wat zorgt voor privacy.

16 april
Ik ga op excursie naar het bergachtige zuidwesten van Mauritius: Black River Gorges National Park.

Black River

Naast dit park ligt Lakaz Chamarel waar ik ’s middags een hotelinspectie heb. Aan het einde van de middag ga ik terug naar de luchthaven van Mauritius.
Mijn studiereis zit er op. Ik vlieg terug naar Amsterdam waar ik 17 april zal landen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s