Babylonstoren en de Kaapse Wijnlanden

Blog geschreven door: Niels Doeleman
Winnaar van de Zuid-Afrika Game

Babylonstoren
We komen rond vier uur aan bij Babylonstoren, een schitterend wine-estate. Een vrolijke gastheer wacht ons op en leidt ons eerst even rond langs de green-house, tuinen, wijnproeflokaal, het restaurant, de spa en de guest-lounge. Dan brengt hij ons naar onze kamers. Deze zijn gelegen in witte cottages waar vroeger de medewerkers op het landgoed hebben gewoond, zo stel ik me voor. Op de kamer staan een fles wijn en een kistje vers fruit op ons te wachten.  BAbylonstoren

Babylonstoren heeft een geheel eigen filosofie als het gaat om eten. Alles is kraakvers en uit eigen tuinen. Fruit, groente, kruiden en dranken alles wordt bereid met eigen producten. Eind van de middag beginnen we maar gelijk met een heerlijke wijnproeverij en een plate met wat lekkere kazen en biltong. Ook in de avond genieten we er enorm van, mede dankzij de bediening die vol enthousiasme vertelt wat er op ons bord ligt. Het zijn stuk voor stuk plaatjes om te zien en het is een genot om te eten. Babylonstoren food

De volgende dag worden we om 9:30 uur opgehaald. We gaan naar Franschhoek waar Marc, onze gids voor die dag, met mountainbikes staat te wachten. Eerst gaat het bergopwaarts en is het even stevig doortrappen, maar het valt mee en warmt onze spieren goed op. Na een tocht door de heuvels en de wijnlanden met schitterende vergezichten komen we bij het eerste wijngoed, Glenwood. Een troep bavianen maakt zich snel uit de voeten, vlak voor we de oprijlaan indraaien.

In de schaduw van een oude kurkboom krijgen we de wijntjes te proeven. We genieten van de omgeving, de wijn en de kleurrijke vogels. Ondertussen maakt Jurriaan Teulings, de fotograaf en reisjournalist, een paar foto’s van het moment. We voelen na vijf glazen (zonder de wijn uit te spugen) een roes opkomen en besluiten dat het tijd is om verder te gaan. Glenwood Wine Estate

Na nog een korte maar ruige tocht komen we aan bij het tweede landgoed, Moreson. Hier krijgen we de wijnen geserveerd op het terras naast een kletterende fontein. We besluiten alleen de twee beste wijnen te proeven omdat we al behoorlijk wat geproefd hebben en inmiddels enorme trek hebben gekregen, het is immers al lang voorbij lunchtijd. Hier nemen we afscheid van onze ‘bike-gids’ Marc en stappen we weer in de Landrover van Rob om te gaan lunchen bij restaurant ‘Bonbon’.
Na de lunch brengt Rob ons naar het begin van de winkelstraat in Franschhoek om wat te shoppen en adviseert ons in ieder geval iets te kopen in de bonbonshop. Dat is een must volgens hem! Het zijn leuke winkeltjes en galeries in een idyllisch straatje. We slenteren samen wat langs een kunstgalerie, Afrikaanse uitgestalde beeldjes, snuisterijen en andere souvenirs en kopen een prachtige grote stenen olifant met de slurf omhoog. Die schijnt geluk te brengen. Wij hadden de indruk dat we het afdingen erg goed hadden gedaan, maar als we weglopen zijn de mannen van die betreffende kraam door het dolle!  Franschhoek

Dan stappen we weer in de mooie witte Landrover en als we net op weg zijn realiseren we ons dat we vergeten zijn eventjes bij de bonbonshop binnen te lopen. “Te laat” zegt Rob  en rijdt ons weer terug naar ons heerlijke onderkomen ‘Babylonstoren‘. Helaas moeten we hier al weer afscheid nemen van Rob. Als verrassing heeft hij voor ons een zak vol overheerlijke bonbons gekocht bij de bonbonwinkel in Franschhoek!
Superfijn dat hij onze gids was en zoveel heeft laten zien en ons zo ontzettend veel heeft verteld.

In onze kamer frissen we ons op en ik kan niet nalaten even een dutje te doen. ’s Avonds maken we ons weer klaar voor het diner. Net als de vorige avond alleen maar dagverse producten in heerlijke combinaties. Ik kan me niet herinneren ooit een maaltijd zo vers en in balans te hebben gegeten. Echt voortreffelijk.
Na een diepe slaap moeten we vroeg op. Ons vliegtuig naar Durban vertrekt om 9:00 uur en het Cape Town vliegveld is een uurtje rijden. Dus zitten we net na 6:30 uur bepakt en bezakt in de auto onderweg naar de volgende bestemming: Cleopatra Farmhouse in de Drakensbergen.

Bekijk ook ‘Kaapstad door de ogen van Niels Doeleman’

Niels & Margo hebben een reis naar Zuid-Afrika gewonnen met Talisman travel design naar aanleiding van het spelen van de Zuid-Afrika Game. Zij reizen nu 11 dagen door Zuid-Afrika met reisjournalist – en fotograaf Jurriaan Teulings.

SAT

2 thoughts on “Babylonstoren en de Kaapse Wijnlanden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s