Natasja bezoekt bijzonder en ongerept Laos

Blog geschreven door: Natasja van Amerongen
Bestemmingsspecialist bij Talisman travel design

Op 2 april is het zover en vertrek ik op studiereis naar Laos. Ik ben super benieuwd naar dit, volgens iedereen die er geweest is, hele bijzondere land! Ik ga op zoek naar Typisch Talisman belevingen en stuur wanneer mogelijk een update van mijn ontdekkingen!
Natasja 

Dag 1
Vandaag kom ik ’s middags aan in Ubon, Laos. Ik vertrek per transfer naar Champasak waar ik verblijf in The River Resort. Dit is een vrij nieuw resort, gelegen aan de oever van de Mekong.

Exterior, Pool, Terrace, View  Building, Exterior, Villa

Dag 2
Ik vertrek vroeg in de ochtend om de plaatselijke omgeving te verkennen die bekend staat als Si Phan Don.

River, Water

We vertrekken met de auto naar het dorpje Ban Nakasan, dit is een rit van ongeveer twee uur. Hier ga ik aan boord van een lokale boot die mij naar het rustige eiland Done Khone brengt. Per fiets verken ik de plantages en eenvoudige dorpen op dit eiland.
Na de fietstocht staat een bezoek aan de Lippi watervallen op het programma. Hun oorspronkelijke naam, Tat Somphamit, betekent “geesten val” en de lokale bevolking vereert deze watervallen omdat zij denken dat ze fungeren als een val voor de kwade geesten.
Na de lunch heb een inspectie bij de La Folie Lodge, een kleinschalige, lieflijke lodge gelegen op Don Daeng Island, een vredig eilandje midden in de Mekong.

Exterior, Lodge  Terrace

Voordat ik terug keer naar het vasteland breng ik nog een bezoek aan de indrukwekkende Khone Phapheng Watervallen in het zuidelijke deel van de 4.000 eilanden regio.

Nature, Water

Vannacht verblijf ik wederom in The River Resort in Champasak.

Dag 3
Na het ontbijt vertrek ik naar het Bolaven Plateau, een bergachtig gebied dat de thuisbasis is van tientallen bergstammen, watervallen en thee plantages.

Surroundings, Waterfall

De eerste stop is bij de Tad Fane en Tad Yuang watervallen. Deze indrukwekkende watervallen zijn gelegen aan de rand van het beschermde Dong Hua Sao gebied, 38 kilometer van Pakse.

De volgende stop is in Paksong, de kleine hoofdstad van de koffie. Ik breng hier een bezoek aan het Sinouk Coffee Resort waar ik een rondleiding krijg door de koffie plantages en meer informatie krijg over het verwerkingsproces.
Na de lunch wordt ik naar het vliegveld van Pakse gereden en vlieg ik naar mijn volgende bestemming: Luang Prabang.

Mijn gids haalt mij op in Vientiane en ik wordt naar Residence Phou Vao gereden, mijn verblijf voor vannacht. Dit is het beste hotel van Luang Prabang en ligt net iets buiten het centrum.

Exterior, Pool Area

Na het diner breng ik een bezoek aan Mount Phousi. Vanaf de top geniet je van een panoramisch uitzicht over de stad en het omliggende landschap.

Dag 4
Deze ochtend vertrekken we vroeg naar de Kuang Si watervallen zodat ik één van de eerste bezoekers ben. Hier mag ik gaan genieten van een picknick ontbijt met uitzicht op de natuurlijke turquoise zwembaden die zijn gevormd tussen de trapsgewijze lagen van de watervallen.

Men, Nature, Waterfall  Waterfall

Na het ontbijt en een korte wandeling bij de watervallen rijden we verder naar het traditionele Lao Lum dorp Ban Ou. Hier hebben we een wandeling en heb ik de kans om met de lokale bevolking te spreken.
Hierna brengt de gids mij naar het dorp Muang Kay en ga ik aan boord van een privé boot die mij stroomopwaarts meeneemt over de Mekong.

Na de lunch breng ik de rest van de middag door met een aantal hotel inspecties in Luang Prabang.
Ik verblijf vannacht in Maison Souvannaphoum, dit was de voormalige woning van prins Souvanha Phouma in de jaren ’60 en ’70. Het ligt erg centraal, in het hart van Luang Prabang, vlakbij het koninklijke paleis en het is het beste hotel in het centrum.

_MG_4389

Dag 5
Vandaag sta ik op voor zonsopgang om een bezoek te brengen aan de ‘Morning Alms‘ van de monniken. Als de zon op komt verschijnen er lange rijen van oranje geklede monniken die hun pagodes verlaten en op blote voeten door de straten lopen om offers te verzamelen van de bewoners van Luang Prabang.

Monks, Begging  Monks, Men, Peaople, Walking

Na het ontbijt krijg ik een korte briefing van mijn gids en stap vervolgens op een elektrische fiets om Luang Prabang te gaan verkennen!
We bezoeken het voormalige koninklijke paleis, Wat Mai Tempel, Wat Visoun Tempel, Wat Aham Tempel en de Wat Xieng Thong Tempel.
We fietsen terug naar het hotel langs de oevers van de Mekong.

Culture, Building  Monks, Building

Ik breng een bezoek aan Shangri Lao voor een korte inspectie en vertrek vervolgens naar het vliegveld. Ik vlieg van Luang Prabang naar Vientiane. Hier verblijf ik in het serene en rustgevende Ansara hotel, gelegen op slechts een korte loopafstand van de legendarische Mekong rivier en de meeste grote bezienswaardigheden.

Dag 6
Deze ochtend neem ik deel aan een tour die mij de verborgen charmes van Vientiane laat zien. Vientiane is één van de stilste hoofdsteden in de wereld, ver weg van de drukte van andere Aziatische steden.

Buddha Park

Ik breng eerst een bezoek aan Wat Sok Pa Luang. Dit wordt door velen omschreven als ‘The Forest Temple’.
De tocht gaat verder naar de serene Wat Sisaket Tempel. Het is één van de mooiste tempels in de hoofdstad.
Hierna door naar de nabijgelegen Wat Phra Keo. Deze tempel wordt gebruikt als religieus museum en toont een collectie van zowel de Lao als Khmer kunstwerken.
Ook brengen we een bezoek aan COPE, een vereniging die hulp biedt aan slachtoffers van landmijnen.
Vervolgens gaan we naar het Patuxay monument, Laos’ versie van de Arc de Triomphe, hier beklim ik de trappen naar het dak voor een prachtig panoramisch uitzicht over de stad. Als laatste bezoeken we That Luang, de heiligste plaats in Laos.
Ik ga lunchen in een lokaal restaurant en bezoek de rest van de middags hotels voor een inspectie.
Vannacht verblijf ik wederom in het Ansara hotel in Vientiane.

Dag 7
Ik wordt al vroeg in de ochtend opgehaald voor mijn transfer naar het vliegveld van Vientiane. Vanaf hier begint mijn reis terug naar Amsterdam Schiphol Airport.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s