Ingrid en Annegiene ontdekken China buiten de gebaande paden

Blog geschreven door:
Ingrid van der Spoel – Bestemmingsspecialist bij Talisman travel design
Annegiene van der Riet – Adjunct Directeur bij Talisman travel design

Nihao! We zijn in China!
Na een prettige vlucht met de nieuwe dreamliner van de KLM zijn we in Hangzhou aangekomen. Op Schiphol was al te raden naar welke bestemming we op reis gingen, want we waren zo goed als de enige niet-Chinezen aan boord. IMG-20160328-WA0002

Hangzhou ligt op ongeveer anderhalf uur rijafstand van Shanghai. Er wordt rechtstreeks gevlogen op deze stad vanuit Amsterdam en voor ons een nieuwe bestemming in het aanbod van China. De stad is gelegen aan een idyllisch meer waar je mooi langs de oevers kunt wandelen. We hebben gelijk een drukke dag met hotelinspecties en verschillende bezoeken aan bezienswaardigheden.

IMG-20160329-WA0000  IMG-20160329-WA0006

IMG-20160329-WA0012  IMG-20160329-WA0014

De mooiste hotels om te verblijven zijn duidelijk het Amanfayun en de Banyan Tree. Net buiten de stad bieden deze hotels een rustig verblijf in een natuurlijke omgeving. Een perfecte plek om een reis door China te beginnen of te eindigen. De tempel die we bezoeken is indrukwekkend. Het leuke is ook dat in Hangzhou bijna geen westerse toeristen komen. Dit ervaren we ook direct in de communicatie met de Chinezen. Zelfs soms in de hotels… Gelukkig hebben we onze gids en zeker in de restaurants tijdens de lunch en het diner hebben we haar hard nodig! Chinese menukaarten lezen en bestellen is dan een ware uitdaging. We zitten zowel met de lunch als het diner in typisch Chinese lokale restaurantjes.

IMG-20160329-WA0011

De gerechten zijn heel authentiek en erg lekker. We proeven vele gerechten en hebben na één dag al vele culinaire avonturen achter de rug. Eindelijk kunnen we de echte Chinese keuken ervaren! En hier moet met stokjes gegeten worden want bestek kennen ze niet. Heel moe maar voldaan ronden we de eerste dag af. Wat een indrukken al en nog een week te gaan. Morgenochtend gaan we fietsen langs het meer en daarna naar Shanghai met de trein. We zijn benieuwd!

Bekijk ook ‘Van Huangzhou naar Shanghai en door naar Beijing

3 thoughts on “Ingrid en Annegiene ontdekken China buiten de gebaande paden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s