Update uit Japan

Blog geschreven door: Ronda Espinosa
Bestemmingsspecialist bij Talisman travel design

16 februari
Konichiwa. Ik ben mijn eerste volle dag in Japan begonnen met een heerlijk ontbijt in het cerise restaurant van het Conrad hotel. Enorme keuze zowel Japans als Westers.

Na het ontbijt gaan we op weg naar de grootste visafslag in de wereld. Tsukiji fish market. Ik heb mijn ogen uitgekeken, een enorme hal met enorme bedrijvigheid. In de smalle paadjes naast de vele mensen vind je ook allemaal brommertjes en motor karretjes die de verse en beste vis kopen voor hun restaurants. Uitkijken geblazen maar zo fascinerend hoe het werkt.

Er is ook een buitenmarkt vol met kleine zaakjes waar je ook vis kunt kopen maar ook alle andere ingrediënten en benodigdheden voor de bereiding. Ik heb ontelbaar veel dingen gezien die ik nog nooit eerder heb gezien. Veel verschillende soorten bonen en groenten, ook groenten van de zee, gedroogde vissoorten, soort currypasta’s om de lekkerste misosoep te maken, messenslijpers, noodlemakers en rijstballen met van alles en nog wat erin.

Net als in Nederland, waar het eerste vat haring geveild wordt, wordt in Japan de eerste tonijn van het seizoen geveild voor enorm veel geld. Het restaurant die het dit jaar voor elkaar heeft gekregen is Sushizanmai. Hier zijn we gestopt voor een sushi breakfast. Echt geweldig, het is net een kleine show. Als je binnenkomt wordt je door de 7 sushichefs begroet. Dit doen ze bij iedere klant. Je neemt plaats aan de bar en besteld bij de sushichef die het direct vers klaarmaakt. Bij sommige gerechten zo vers dat ze met een visnet de vis uit het aquarium vissen en een minuut later heb je een prachtig opgemaakt, in stukjes gesneden vis voor je neus.   

Wanneer je het restaurant verlaat roept er één “onze geëerde gasten verlaten het restaurant “. Waarop alle chefs je gedag roepen. Echt een beleving!

De volgende stop is de tuin Hama Rikyu Teien. Tussen de wolkenkrabbers en het drukke verkeer is het een oase van rust. Op het meer is een eilandje waar je traditionele groene thee geserveerd krijgt. De gids vertelt me wat de gebruiken zijn (3 x draaien met de klok mee, uitgebreid het kommetje bekijken en in 3,5 slok het kommetje opdrinken, laatste beetje slurpen, daarna 3x draaien tegen de klok in en weer het kommetje bekijken) en ook het hele idee achter thee drinken voor Japanners.

In de middag bekijk ik een aantal hotels.
Begin avond ga ik met een gids de Akihabara wijk bekijken en iets drinken in een maid café.
Akihabara  Op de foto met de serveerster in het maid café

Ik ging alleen terug naar het hotel en heb nog een stop gemaakt bij Aman Tokyo. Dit is mijn favoriete hotel in Tokyo echt fantastisch. Japanse stijl, elegant en strak.

Morgen ga ik naar Hida Furukawa, dus nu lekker slapen want de wekker gaat om kwart over vijf!

17 februari
Ik ben vandaag in Hida Furukawa en slaap in Yatsusankan. Dit is een traditioneel Japans hotel wat ze ook wel Ryokan noemen. Het is heel bijzonder om mee te maken. In de Japanse cultuur is het nog steeds heel gebruikelijk om hier te slapen. 90% van de gasten is Japans. Er wordt nog weinig Engels gesproken maar met handen en voeten komen we toch een heel eind. Mijn ervaring van de laatste drie dagen is dat Japanners heel vriendelijk zijn en je altijd proberen te helpen.
Als diner heb ik een typisch Japans Kaiseki diner. Na het diner wordt het tafeltje weggehaald en komen er tatami matten op de grond. IMG-20160217-WA0000

De heetwater baden, Onsen, zijn erg populair. Mannen en vrouwen gaan gescheiden in deze baden. Je gaat er heen in een yukata (soort Kimono). Dan is het de bedoeling dat je je heel grondig gaat wassen. Als je helemaal schoon bent kun je het bad in. Het bad is ca. 40 graden. De onsen in Yatsusankan is deels buiten.Bath, Outdoor

Binnen hebben ze massagestralen onder water. Buiten is het magisch, het is al donker. De tuin is mooi aangelegd met verschillende bomen en rotsen. Tussen de rotsen staan lampjes die zacht licht over de tuin schijnen. Het sneeuwt buiten en ondanks het warme water krijg ik gewoon kippenvel…

Bekijk hier update 2 >

One thought on “Update uit Japan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s