Ronda verruimt haar grenzen; op ontdekking in Japan

Blog geschreven door: Ronda Espinosa
Bestemmingsspecialist bij Talisman travel design

Ronda voegt een nieuwe bestemming toe aan haar Talisman portfolio: Japan. Volg haar via de Talisman Blog op haar ontdekkingsreis door dit veelzijdige land.

Dag 1 – Tokyo
Vandaag kom ik aan in bruisend Tokyo. Ik wordt hier opgewacht door de lokale agent en vervolg mijn weg naar de eerste hotelinspectie van de dag, het Conrad Tokyo Hotel.

Exterior, Hotel
Conrad Tokyo Hotel

Hier ontmoet ik mijn gids voor vandaag en na de inspectie starten we de tour door Tokyo. De eerste stop zal bij Meiji Jingu zijn, Tokyo’s beroemdste Shinto heiligdom gewijd aan de geest van de overleden keizer Meiji. Het omringende park heeft ongeveer 120.000 bomen waardoor je vergeet dat je je middenin een drukke stad bevindt.

Meiji temple In Autumn
Meiji Jingu Tempel

Meteen buiten het heiligdom vind je Omotesando, ook wel bekend als de Champs Elysee van Tokyo. Dit gebied is het belangrijkste centrum van Tokyo, vooral voor de jeugd in verband met de mode winkels. Na een wandeling door dit gedeelte van de stad sluiten we de tour af in de wijk Shibuya, één van de belangrijkste winkel-, restaurant- en entertainmentdistricten in Tokyo.

Shibuya Scramble Intersection
Shibuya

Ik sluit mijn eerste dag Tokyo af met een diner en overnachting in het Conrad Tokyo Hotel.

Dag 2 – Tokyo
Vandaag wordt ik weer meegenomen op een stadstour door Tokyo. We beginnen bij de Tsukiji vismarkt. Deze markt staat bekend als één van ’s werelds grootste vismarkten!

Fresh Octopus
Tsukiji Vismarkt

Later op de dag maken we een korte wandeling naar Hama-Rikyu Teien, een voormalige particuliere tuin van een heer uit de Edoperiode. We nemen een pauze in het bekende theehuis ‘Nakajima No Chaya’ dat elegant gelegen is aan het meer van het park.

Aan het begin van de middag zal ik eerst drie hotelinspecties hebben.
’s Avonds bezoek ik een ander gedeelte van Tokyo; Akihabara, een gebied dat beroemd werd door de honderden elektronica winkels die er zijn gevestigd.

Akihabara
Akihabara

We bekijken hier verschillende populaire winkels die menig andere toerist nooit zal tegen komen bij een bezoek aan Akihabara. Na de tour zal ik met mijn gids naar een uniek Japans ‘Maid Café’ gaan waar de serveersters gekleed zijn als Go-shujin-sama. Na een drankje in dit café vertrek ik naar het Palace Hotel Tokyo voor mijn overnachting.

Dag 3 – Tokyo – Matsumoto – Hidafurukawa
Deze ochtend laat ik de drukte van Tokyo achter me en reis ik met de trein naar de kasteelstad Matsumoto. Aangekomen op het station wordt ik opgehaald door mijn gids en bezoeken we de eerste accommodatie voor een inspectie: Tobira Onsen Myojinkan.
Entrance, Hotel  Private Jacuzzi

Later in de middag reizen we verder naar de oude stad Hidafurukawa.
Hier verblijf ik in Ryokan Yatsusankan, een traditionele accommodatie in Japanse stijl, compleet met tatami matten, schuifdeuren en onsen (warmwaterbronnen).

Room
Ryokan Yatsusankan

Dag 4 – Hidafurukawa – Kagaonsen
Ik sta vroeg op voor een ochtendwandeling door de oude stad van Takayama. Dit is een gebied vol met traditionele huizen, winkels en restaurants.Hida no Sato  Old Street Autumn

De geschiedenis van iedere winkel in deze stad is nauw verbonden aan de cultuur van de stad. De gids neemt mij mee naar enkele van de meest bekende plekken in de stad waar ik een aantal van de meest traditionele levensmiddelen zal proeven en ontdekken.
Na deze tour bezoeken we Honjin Hiranoya voor een inspectie.

Later op de dag reis ik met de trein naar Kaga Onsen waar ik deze nacht in Beniya Mukayu zal verblijven.

Dag 5 – Kagaonsen – Kyoto
Na het ontbijt vertrek ik met de trein naar de oude kasteelstad Kanazawa. Samen met mijn gids zal ik het hoogtepunt van deze stad bezoeken: de ongerepte Kenroku-en Garden, deze tuin staat in de top drie van Japan’s mooiste tuinen!

Kenroku-en
Kenroku-en Garden

De naam ‘Kenroku-en’ betekent letterlijk ‘Zes Attributen Tuin’. In Japan geloven ze dat een perfecte tuin bestaat uit deze zes attributen; ruimte, beslotenheid, kunst, oudheid, water en panorama’s.
Naast Kenroku-en ligt het Kanazawa kasteel, deze kan gemakkelijk bereikt worden via de Ishikawa Gate, één van de belangrijkste poorten van het kasteel. Een uniek kenmerk van het kasteel is dat de witachtige dakpannen zijn gemaakt van lood.

Castle In Kanazawa Japan
Kanazawa Kasteel

In de vroege middag laat ik Kanazawa achter me en vertrek ik naar Kyoto. Hier kom ik in de namiddag aan en wordt door mijn gids meegenomen naar een theeceremonie bij een privé tempel en op een wandeling door de sfeervolle wijk Higashiyama. Ik overnacht in The Screen Hotel.

Dag 6 – Kyoto
Deze ochtend maak ik een fietstocht door de Miyagawacho en Gion geisha wijken. Ik hoop natuurlijk dat ik hier een geisha of maiko (leerling geisha) tegen kom.

Three Geishas Walking On A Street Of Gion
Geishas in Gion

We fietsen verder langs het Shirawaka kanaal en de traditionele Kyoto stijl theehuizen.

We maken een stop bij het Imperial Palace Park, gelegen in het centrum van Kyoto. Hier stonden vroeger de woningen van de keizerlijke familie. Het gebied werd omgetoverd tot een park, maar werd voor het publiek pas toegankelijk nadat de hoofdstad naar Tokyo werd verplaatst.
We fietsen verder langs de rivier de Kamo, waar vele kersenbloesems en restaurants langs de oever te vinden zijn, naar het station van Kyoto.

In de middag staan er nog een aantal hotelinspecties op de planning waarna ik overnacht in Gion Yoshi-Ima.

Dag 7 – Amsterdam
Mijn laatste ochtend in Japan is aangebroken. Ik vlieg rond 11:00 uur vanaf Kansai Airport weer terug naar Amsterdam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s