Evelyn op reis naar Cambodja en Vietnam

EvelynBlog geschreven door: Evelyn Oostveen
Bestemmingsspecialist bij Talisman travel design

Op 22 oktober vertrek ik voor 11 dagen op studiereis naar Cambodja en Vietnam. Ik ga het huidige aanbod dat wij hier hebben onder de loep nemen en hoop natuurlijk weer nieuwe, exclusieve dingen te ontdekken die we aan het Talisman portfolio toe kunnen voegen. Tijdens mijn reis zal ik wat updates sturen van hoe het mij vergaat in Azië en deze zullen dan op de blog terug te lezen zijn. Mijn voorpret deel ik graag en hieronder is dan ook alvast de route te vinden die ik zal gaan afleggen.

Tot snel!

Groeten,
Evelyn

Donderdag 22 oktober
Vandaag kom ik aan in Siem Reap – Cambodja. Een bezoek aan Siem Reap is absoluut een unieke ervaring. Siem Reap is een klein, maar steeds groter wordend stadje in het hart van Cambodja. Prachtige tempels van honderden jaren oud die begraven worden door jungle, het Tonlé Sap meer met haar drijvende dorpen en de gastvrije Khmer bevolking maken een bezoek aan Siem Reap bijzonder.

Beng Mealea  Beng, Mealea, Ruins, Temple    Boat, Boy, Lake  Floating Market

Op ongeveer 15 minuten buiten de stad liggen de beroemde tempelcomplexen van Angkor. Angkor is de plaats waar de Khmer koningen zich vestigden in de negende tot de twaalfde eeuw. Angkor was in die tijd een ver ontwikkelde beschaving. Dat is te zien aan de tempels, de bouwwerken en aan het ingewikkelde irrigatiesysteem. Tegenwoordig is Angkor een uitgestrekt archeologisch hoogstandje van meer dan 400 km² met meer dan 100 tempels.

Temple
Angkor Wat

Siem Reap begint langzaam te wennen aan de groeiende stroom toeristen. De enige gebouwen met meer dan twee verdiepingen zijn de nieuw gebouwde hotels en dan nog zijn ze niet hoger dan vijf verdiepingen. Er zijn cafés, restaurantjes en een paar interessante markten.
Vandaag en morgen zal ik deze bijzondere plekken gaan bezoeken en hotelinspecties uitvoeren.

Zaterdag 24 oktober
Vanaf Siem Reap vertrek ik vandaag per auto transfer naar Battambang. Dit is een ‘laid back’ plaatsje waar je een aantal bijzondere dingen kunt bekijken. Ook kun je hier deelnemen aan een fietstour, één van mijn favorieten excursies bij het ontdekken van een bestemming.
Woman  Cycling, Temple

Zondag 25 oktober
Vanuit Battambang vervolg mijn reis zich naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja. Deze stad is gelegen op het punt waar drie rivieren samenvloeien: de Mekong, Tonlé Sap en Bassac. Deze kleine, koloniale stad heeft een ongelooflijke charme. Langs de rivierkade liggen diverse cafeetjes en historische hotels. Overdag is het druk in de straten van Phnom Penh. Weggebruikers lijken rijlessen te hebben gevolgd bij een Japanse kamikazerijinstructeur. Het chaotische verkeer duikt in elk gat wat maar even vrij komt. En of dat nu links of rechts is, slechts één regel geldt; de grootste gaat voor. Phnom Penh staat bekend om de indrukwekkende architectuur van het Koninklijke paleis. Het biedt een fantastische aanblik. Een mooie tuin, groots opgezette gebouwen en een prachtige pagode sieren het terrein.

Building, Museum
National Museum – Phnom Penh

Maandag 26 oktober
Ik bezoek vandaag de voormalige hoofdstad van Cambodja: Oudong. Tijdens een fietstocht kom ik langs kleine dorpjes, tempels en rijstterrassen. Het is bijzonder om het leven van de lokale bevolking te zien en een praatje te maken met de gastvrije bevolking. Later op de dag keer ik terug naar mijn hotel in Phnom Penh.

Oudong Tour From Phnom Penh
Oudong

Dinsdag 27 oktober
Vanaf Phnom Penh ga ik naar Sihanouk Ville. Hiervandaan heb ik  een boottransfer naar Song Saa Private Island.
Song Saa Private Island is een vrij nieuw resort dat per maart 2012 haar deuren geopent heeft in de ongerepte Koh Rong Archipel voor de kust van Cambodja. Het resort ligt verspreid over de twee idyllische eilandjes Koh Ouen en Koh Bong, die samen door de locals liefkozend Song Saa (‘the sweethearts’) worden genoemd.

Overview  Exterior, View, Villa

Deze eilandjes liggen in een door Song Saa en de lokale organisatie Footprints Organisations beschermd natuurgebied, overigens het eerste beschermde stukje onderwaterwereld in Cambodja. In februari 2013 werd dit reeds bestaande gebied nog eens vergroot met 500 hectare om de rijke onderwaterwereld, met talloze kleurrijke vissen en zeldzame soorten zeepaardjes, te beschermen tegen dubieuze vismethodes waarbij bijvoorbeeld explosieven of sleepnetten worden gebruikt.

Woensdag 28 oktober
Vandaag verlaat ik Song Saa Private Island helaas alweer en rijdt ik terug naar Phnom Penh. Vanaf Phnom Penh Airport vlieg ik naar Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Ik kom laat in de avond aan en ga meteen naar mijn hotel voor deze nacht: Sofitel Legend Metropole Hanoi.

Donderdag 29 oktober
Ik verlaat Hanoi in de ochtend en vervolg mijn weg naar Phong Nha. Bij aankomst maak ik hier een boottocht naar de Phong Nha grot. Het is een cruise van 2,5 km over ‘The Son’ Rivier naar de ingang van de grot. Eenmaal binnen zijn de tunnels gevuld met gigantische stalactieten en stalagmieten en kristalhelder water. Phong Nha-Ke-Bang National Park is één van de twee grootste kalksteen regio’s van de wereld!

’s middags bezoek ik Paradise Cave welke pas in 2005 ontdekt is door wetenschappers van de Britse Speleologie Research Association. Het is de langste droge grot in Azië. Er bevind zich een reeks witte kristallen stalactieten in de grot welke de moeite waard zijn om te bekijken.

’s avonds overnacht ik in Phong Nha Lake House, een nieuwe accommodatie die ik meteen ga inspecteren.

20150720081222nCWQBjpfhT
Phong Nha Lake House

Vrijdag 30 oktober
Deze ochtend maak ik me klaar voor een fietstocht van 4 uur naar het Bong Lai dal. Ik fiets door de rijstvelden en langs landelijke nederzettingen.
In de middag breng ik een bezoek aan de donkere grot: Hang Toi. Met de Zip-line roetsj je naar beneden waarna je nog een klein stukje moet zwemmen om in de mond van de grot te komen. Vanaf hier loop je de grot in en kun je genieten van een heerlijk modderbad. Na het bekijken van de grot kun je per kajak weer terug peddelen naar het beginpunt. Ik ga snel door en breng nog een bezoek aan het Sun Spa Resort. Na een inspectie vervolg ik mijn weg naar mijn laatste bestemming voor vandaag: Chay Lap Homestay.

Zaterdag 31 oktober
Vanaf Phong Nha ga ik per auto transfer naar Danang/ Hoi An. Dit is een autorit van 7 uur. We vertrekken vroeg in de ochtend naar Hue. De eerste stop is het jeugdhuis van generaal Vo Nguyen Giap. Hij werd in 1911 geboren in dit dorp en werd later één van de meest excellente studenten van Ho Chi Minh. Hij staat bekend om zijn leiderschap dat heeft geleid tot de overwinning van de slag bij Dien Bien Phu in 1946 tegen het Franse leger.

Landscape
Hue

Terug in de auto rijden we ongeveer een uur door voordat we stoppen bij de Vinh Moc Tunnels. Deze ondergrondse tunnels zijn gebruikt als een toevluchtsoord om de bomaanslagen tijdens de oorlog te overleven. Driehonderd mensen leefden met tussenpozen in de tunnels van 1966 tot 1971.

Na het bezoek aan de tunnels rijden we verder naar Hoi An. Hier overnacht ik in het Boutique Hotel Hoi An.

Exterior, People, Pool  Beach

Zondag 1 november
Vandaag doe ik nog zes hotelinspecties in Hoi An voordat ik weer terugvlieg naar Amsterdam.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s