Mariëlle op reis naar Dubai, Oman en Doha

Blog geschreven door: Mariëlle Scheper
Bestemmingsspecialist bij Talisman travel design

Maandag 21 september vertrek ik op studiereis naar de Verenigde Arabische Emiraten. Ik vlieg eerst naar Dubai waar ik in de vroege ochtend van 22 september land.
Dubai is een veilige stad en bestaat uit een bijzondere mengeling van tradities van het Oosten en de moderniteiten van het Westen. De stad ligt op slechts 6,5 uur vliegen van Amsterdam en is één van de zeven Emiraten.

Burj, Creek
Dubai Creek

Ik zal vandaag deze grote stad voor een deel verkennen en een aantal hotel inspecties doen. ’s Avonds rijd ik in ca. 2,5 uur naar het noorden van Oman waar ik zal verblijven in Six Senses hotel Zighy Bay

Pool  Exterior, Pool, Villa

23 september
Vandaag kan ik nog een deel van de dag aan het verkennen van Dubai besteden waarna ik verder vlieg naar Muscat. Ik kom ’s avonds aan en ga meteen door naar mijn verblijf voor deze avond: Shangri-la Al Husn, Muscat. Dit superluxe hotel ziet er uit als een kasteel en staat voor Arabische luxe.

Entrance  Pool

24 september
Het ontdekken van Muscat staat voor vandaag op de planning. Muscat is een stad gelegen in een schilderachtige baai omsloten door bergen. De stad ligt in de vruchtbare Batinah-vlakte waar o.a. dadels, bananen, komkommers, papaja’s, aubergines en andere groenten worden geteeld. Muscat wordt vaak ‘de witte stad’ genoemd doordat je er alleen maar sierlijke, lage, lichtgekleurde huizen treft. Een zeer bewuste keuze, gemaakt om ervoor te zorgen dat het rijke culturele en archeologische erfgoed bewaart blijft. Zelfs de infrastructuur houdt hier rekening mee!

Mosque
De grote Moskee in Muscat

Ik wordt ’s ochtends opgehaald door een medewerker van de lokale agent en wordt wegwijs gemaakt in Muscat waarna we samen nog wat hotels inspecteren. Als laatste komen we aan bij The Chedi, Muscat waar ik ook gelijk de nacht door breng.

Terrace  Infinity, Poo, Beach

25 september t/m 1 oktober
Op 25 september komt mijn collega aan in Muscat en zullen wij t/m 1 oktober samen op pad gaan. We blijven nog vier dagen in Oman waarna we terug vliegen naar Dubai waar we t/m 1 oktober zullen blijven.

1 oktober
Vandaag vlieg ik in alle vroegte van Dubai naar Doha, een nieuwe bestemming voor mij en voor Talisman! Ik ben erg benieuwd naar deze stad. Ik heb vandaag de gehele dag de tijd om op pad te gaan en breng de nacht door in Ritz Carlton, Doha.

RCDOHA_00247_1280x720  shutterstock_19879666_1280x720 shutterstock_112519460_1280x720  shutterstock_113058100_1280x720

2 oktober
Ik verken vandaag een ander deel van de stad en doe meteen wat hotel inspecties. Aan het einde van de dag zal ik Ritz Carlton Sharq Village, Doha bezoeken wat ook meteen mijn verblijf is voor de nacht.

Ritz_SharqVillage_00122_galleries_1280x720
Ritz Carlton Sharq Village

3 oktober
Helaas, alweer het einde van mijn studiereis. Vandaag vlieg ik terug naar Amsterdam via Dubai.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s