Hoe de Peruaanse keuken smaakt?

Blog geschreven door:  Talisman travel design

Misschien is de culinaire cultuur niet het eerste waar je aan denkt bij Peru. Toch dragen de nakomelingen van de Inca’s een fijn gevoel voor eten in de genen mee. Om daarmee kennis te maken heeft Talisman een culinaire excursie door Lima samengesteld:

Culinaire tour Lima
Tijdens een culinaire tour door Lima maak je pas echt kennis met de geneugten van de Peruaanse keuken. Samen met voormalig sterrenchef Cees Helder heeft Talisman een culinaire tour ontwikkeld in Lima. Na het ontbijt in het hotel in Lima vertrek je samen met de gids naar de sterk geurende markt van Surquillo. Hier liggen talloze groenten – en fruitsoorten tentoon gesteld, waarvan je er enkele zult herkennen maar je zult ongetwijfeld ook veel nieuwe soorten ontdekken. Alle typisch Peruaanse groenten, kruiden en fruitsoorten zijn hier te koop. Gelukkig kun je de geurige en smaakvolle fruitsoorten ter plekke proeven en de uitstekende gids geeft uitgebreide informatie over de vele ingrediënten die gebruikt worden in de Peruaanse keuken. Alleen al de verschillende aardappelsoorten zijn een plezier om te ontdekken.

Culinary, Market, Food  Market, SpicesCorn  Potatoes

Restaurant El Soñorio de Sulco is het volgende doel. Deze zaak is enorm populair bij de Limenos. Je ontdekt al snel waarom: Ceviche. Dit is het nationale gerecht van Peru. Tijd voor een proeverij. Ceviche is het signature gerecht van Peru; verse vis wordt gegaard in limoen/ citroensap en geserveerd met de lokale drank Chicha Morada; een zoete drank op basis van mais.

Food, Salade
Ceviche

Dineren in restaurant Astrid y Gaston
Het restaurant Astrid Y Gaston is één van de toprestaurants van Lima. Als je de dag in ‘culinaire’ stijl af wilt sluiten beveel ik een diner in dit restaurant aan.

CGxd9s7UIAAPRFe  La_causa_web
‘Ongelofelijk eten’, dat is de meest gebruikte bewoording in alle recensies van restaurant Astrid Y Gaston in Lima. Peruaanse haute cuisine! De veelvuldig bekroonde keuken van twee gepassioneerde topchefs, behoort tot de beste ‘fine dining’ restaurants ter wereld. Het kloppend hart in het restaurant met een van het elegante eigentijdse interieur, is de open keuken. Neem plaats en krijg verrukkelijke Peruaanse en andere Latijns-Amerikaanse specialiteiten voorgeschoteld. Prachtige presentatie, waanzinnige wijnen en een sublieme service.
De Pisco Sour Cocktail mag je ook absoluut niet missen hier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s