Hoogtepunten van Laos en Cambodja

Novice minkBlog geschreven door: Evelyn Oostveen
Reisspecialist bij Talisman travel design

Ik hou van Azië en dan vooral van de minder ontwikkelde landen als Laos en Cambodja omdat in die landen het contact met de bewoners veel intenser is. Hieronder licht ik een paar belevenissen uit die veel indruk op mij gemaakt hebben en die ik iedereen aanbeveel bij een bezoek aan Laos en Cambodja!

Muang La Resort in Laos
Dit resort is gelegen in een heel ongerept en authentiek gebied. Ik ben met een jeep naar zeer afgelegen dorpjes geweest waar ze nog nauwelijks toeristen hebben gezien. Het Muang La Resort is zeker geen top luxe maar zeer comfortabel met een heerlijke keuken en ik verbleef in een kamer met een mooi uitzicht op de rivier. Hier at ik één van de lekkerste maaltijden ooit!
De accommodatie heeft gidsen die erg betrokken zijn en je het land echt willen laten zien. De tweede dag ben ik met de fiets op pad geweest. Dit was een enorme belevenis. Je bent zelf eerder een attractie dan andersom, maar wel allemaal op een leuke manier. Muang La heeft een prachtige natuur met veel rijstvelden en te midden daarvan de lokale dorpjes van de minderheden die daar wonen. Het is veel authentieker dan bijvoorbeeld Thailand en Sapa in Vietnam.

DSC05309
Een dorpje waar de locals hun ochtendritueel uitvoeren
DSC05226
Prachtige rijstvelden

DSC04555      DSC04313

Monniken in Luang Prabang
Op mijn eerste dag in Luang Prabang ben ik zeer vroeg opgestaan en met m’n gids naar een punt gegaan waar nauwelijks toeristen komen. Hierdoor heb ik misschien iets minder monniken tegelijk gezien, maar wel echt het dagelijkse ritueel kunnen ervaren.
Alle monniken komen voor zonsopgang de tempels uit gelopen en dan zitten de lokale bewoners op straat om kleefrijst aan elke monnik te geven. Het is prachtig om die enorm lange slinger met monniken te zien!

Monks, Begging
Monniken in Luang Prabang

Ontbijten in Kuang Si
Ik was al eens bij de Kuang Si waterval geweest, maar deze keer ben ik met m’n gids vertrokken voordat de meeste reizigers deze bijzonder mooie waterval (turfsteen) bezoeken. Ik had de tijd om bijna in m’n eentje te genieten van dit mooie natuurwonder. Daarna heb ik heerlijk ontbeten met zicht op de waterval. Genieten!

Baci Ceremonie in Laos
In Laos heb ik een leuke ceremonie meegemaakt. Samen met mijn gids was ik het zuiden van Laos aan het ontdekken per fiets. Ik kwam in een dorpje waar een ceremonie aan de gang was. Ik mocht de ceremonie bijwonen als ik dat wilde. Dat leek me een leuk idee en voordat ik het wist was ik eregast en zat ik tussen de monniken in een lokaal huis en heb ik een baci ceremonie meegemaakt. De mensen in Laos geloven nog erg in geesten waardoor deze ceremonies erg belangrijk zijn. Ze zijn zo overtuigd dat ik zelfs m’n bandjes maar om heb gelaten. Na de ceremonie zat m’n hele arm namelijk vol met touwtjes. De volgende dag moest ik wel weer accommodaties inspecteren dus in de auto op weg naar het eerste hotel wilde ik ze af doen. ‘Neee!’ riep m’n gids ‘niet doen! Deze moeten minstens 3 nachten om blijven anders krijg je ongeluk.’ Na de overtuiging van de gids en de monniken heb ik de hotels maar bezocht met mijn arm vol touwtjes…

DSC04778
Kindjes in een afgelegen dorpje

Fietstocht Cambodja en Tonle Sap meer
In Cambodja heb ik gefietst over de rode zandwegen en zo het authentieke platteland van Cambodja kunnen ervaren. Tevens heb ik een mooie boottocht op het Tonle Sap meer gemaakt en een kijkje kunnen nemen in de drijvende dorpjes die op dit meer te vinden zijn. Heel bijzonder!

DSC04439
Platteland en rijstvelden
Boat, Cambodian, Lake
Tonle Sap meer
Boat, Kid, Lake
Een jongetje op het Tonle sap meer

 

2 thoughts on “Hoogtepunten van Laos en Cambodja

  1. Net terug van een reis Vietnam, Laos en Cambodja. Was super Laos is erg mooi en de mensen heel vriendelijk. Wij zaten in luang Prabang een leuk stadje waar van alles te doen is en erg betaalbaar. Evelyn bedankt voor deze geslaagde reis.

    1. Bedankt voor het leuke commentaar! Hopelijk mogen we volgend jaar weer een mooie bestemming met en voor u uitzoeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s