Seraphine op ontdekkingsreis in Canada

Blog geschreven door: Seraphine de Smidt
Bestemmingsspecialist bij Talisman travel design

Ik ben donderdag 28 mei vertrokken naar Canada voor een korte inspectietrip. Hieronder licht ik mijn route alvast uit. Op de hoogte blijven van mijn avontuur en ontdekkingen? Volg dan de Talisman blog! Ik zal hier wanneer ik tijd heb een berichtje plaatsen. Wanneer ik terug ben uit Canada volgt er natuurlijk ook nog een uitgebreid reisverslag. Tot snel!

Seraphine.

Dag 1
Vandaag vertrek ik naar Canada! Ik vlieg van Amsterdam naar Vancouver.
Deze kosmopolitische stad is de op twee na grootste stad van Canada en beschikt over mooie parken, een bruisend centrum en is prachtig gelegen tussen de zee en de bergen.
Op de luchthaven van Vancouver zal de lokale agent, Entree Canada, mij verwelkomen en wordt ik naar het Fairmont Pacific Rim hotel gebracht. Een luxe vijf-sterren hotel dat pas open is sinds 2010. Het is gelegen in de binnenstad van Vancouver en biedt een onbelemmerd uitzicht op de met sneeuw bedekte North Shore Mountains, Stanley Park en Howe Sound.

Vancouver
Downtown Vancouver

Dag 2
’s Ochtends ga ik mee op een tour die me de verschillende gezichten van Vancouver laat zien; het kustleven in de West End woonwijk, de historische wijk Gastown, Chinatown en tot slot Granville Island dat bekend staat om de bruisende openbare markt.
’s Middags staat er een fiets tot mijn beschikking waarmee ik wat hotels in de stad af ga voor inspectie. Aan het einde van de middag haal ik mijn huurauto op en rijd ik in ca. 1,5 uur naar Whistler waar ik verblijf in het Westin Resort & Spa dat gelegen is in het hart van Whistler Village, aan de voet van Whistler Mountain. Whistler is het grootste skigebied van Canada en werd gekozen voor de ski- en rodelwedstrijden tijdens de Olympische Winterspelen in 2010. Niet alleen in de winter is een bezoek aan Whistler interessant, ook ’s zomers heeft Whistler veel te bieden. Het Centrum is erg gezellig en staat boordevol leuke terrasjes. Daarnaast zijn er verschillende mooie wandeltochten en mountainbikeroutes uitgezet.

Dag 3
Vandaag heb ik een lange autorit voor de boeg dus vertrek ik ’s ochtend vroeg vanuit Whistler naar The Horseshoe Bay Ferry Terminal in Vancouver. Vanuit hier neem ik de ferry naar Departure Bay, Nanaimo. De overtocht duurt ca. 2 uur. Eenmaal aangekomen in Nanaimo rijd ik in ongeveer 2 uur weer verder naar The Discovery Harbour Marina in Campbell River. Wanneer ik bij de haven in Campbell River aankom staat hier een watertaxi voor mij klaar die mij in in ca. 1 uur naar mijn eindbestemming brengt: Sonora Island. Dit eiland zonder wegen en inwoners is erg uniek. Het bestaat uit een bergachtig landschap met een gematigd regenwoud met woudreuzen, varens en veel wildleven zoals zeehonden, dolfijnen, otters, beren en orka’s!
Ik verblijf op Sonora Island in het prachtige Sonora Eco-Resort.

Overview Sonora Resort

Dag 4
Vandaag heb ik ter vrije besteding om de prachtige omgeving te gaan verkennen op Sonora Island. Ik doe dit deels door gebruik te maken van de twee uur durende Eco Adventure Boat tour. Stiekem hoop ik ook een glimp op te vangen van het wildleven in dit unieke gebied.

People, Tour
Eco Adventure Boat tour

Dag 5
Rond het middaguur verlaat ik Sonora Island en brengt de watertaxi mij terug naar de haven van Campbell River. Vanuit hier rijd ik weer naar de haven van Nanaimo waar ik op de ferry naar Horseshoe Bay stap. Vanaf Horsehoe Bay is het dan nog een stukje rijden naar Vancouver Aiport waar ik het vliegtuig in stap op weg naar Edmonton.

Dag 6
Vandaag staat mij een flinke autorit te wachten. Eerst maak ik een rit van ca. 4 uur naar Jasper National Park. In Edmonton haal ik mijn huurauto op en vertrek naar Fairmont Jasper Park Lodge. Deze lodge ligt in het Jasper National Park en wordt omringd door een ongerept berglandschap. Na een inspectie in dit hotel vervolg ik mijn tocht naar Lake Louise, hier arriveer ik na een tweede autorit van ca. 3,5 uur. Dit is mijn eindstation en na een inspectie zal ik een kamer toegewezen krijgen in Moraine Lake Lodge. Het uitzicht over het schitterende blauwgroene meer is adembenemend! Ook deze lodge is milieuvriendelijk, ze hebben hier zelfs geen TV’s of telefoons! Even helemaal tot rust komen dus.

Moraine Lake
Moraine Lake

Dag 7
De volgende ochtend staat mijn auto alweer klaar en rijd ik in een uur tijd naar Fairmont Banff Springs, gelegen in het hart van de Rocky Mountains!

Overview
Fairmont Banff Springs

Dag 8
Mijn laatste dag in Canada is inmiddels aangebroken. Vanaf Fairmont Banff Springs rijd ik in ca. 2 uur naar Calgary International Airport. Vanaf hier vertrekt mijn rechtstreekse vlucht naar Amsterdam waar ik de volgende dag aan zal komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s