Familie safari’s. Inspiratie van Martine

Blog geschreven door Martine Claessens
Bestemmingsspecialist bij Talisman travel design

Als je in de zomervakantie met je gezin een bijzondere reis wilt maken, dan is het belangrijk op tijd te starten met oriënteren en de verschillende accommodaties vast te leggen. Veel lodges en camps in Afrika zijn kleinschalig en maanden van te voren al vol geboekt. Zijn jullie voornemens om een prachtige safari te maken met de kinderen, dan zet ik hieronder vast wat tips en inspiratie op een rijtje. Neem voor een offerte of voorstel op maat contact met mij op.

Mail mij voor meer informatie

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een voor de hand liggende bestemming, vooral met kleine(re) kinderen. Hier zijn grote gebieden malariavrij, en de meeste lodges en camps zijn ingespeeld op activiteiten voor jong – en oud.

Jaci’s Safari Lodge

Jaci's Safari Lodge
Jaci’s Safari Lodge is gelegen in een malaria vrij reservaat en biedt een top safari ervaring in een informele sfeer. Het niveau van de service hier is uitstekend, zodat u wanneer de kinderen op bed liggen ook echt van Quality Time kunt genieten samen. Er zijn gigantisch veel leuke activiteiten voor kinderen, en de chef serveert speciale kindermenu’s. Wat bovendien erg fijn is, zijn de twee exclusieve familie suites.
morukuru
Morukuru Lodge bestaat uit luxe prive villa’s in het zelfde wildreservaat als waar Jaci’s Safari Lodge is gelegen; Madikwe. Er is een verfrissend zwembad, en door de ligging en ruimte die je hier hebt is deze accommodatie erg goed geschikt voor grotere families.
grootbos
In onze zomermaanden vind je niet alleen de Big Five te land, maar ook in het water. En die kan je uitstekend spotten vanuit Grootbos Garden Lodge. Deze lodge is gelegen aan Walker Bay, waar de walvissen ieder jaar naartoe migreren met hun jong. Ook dolfijnen, haaien, pinguins en zeeleeuwen kom je hier tegen. Voor jong en oud een echt avontuur. De absolute durfals kunnen hier gaan Shark Cage Diven!

Kenia / Tanzania

Reis je met wat oudere kinderen, kijk dan ook eens naar bestemmingen als Kenia en Tanzania. Hier heb je uitgestrekte wildparken, en een uniek contact met de lokale bevolking. In Tanzania kan je een hele tocht per auto over land maken. Zo heb je gedurende de hele route je eigen chauffeur en gids, en reis je als familie overal samen. Uniek!

dddd
Wauw! Bij Tarangire Treetops in Tanzania slaap je in boomhutten. Hier heb je geen speciale familie tenten maar zeg nou zelf; dit is toch uniek! Het camp is gelegen in het Tarangire National Park, waar je begroet wordt door de Maasai.
gggg
Gibbs Farm in Tanzania is een oude koloniale boerderij omgeven door mooie tuinen. Hier kan je een school bezoeken, of kennismaken met een van de nabij wonende stammen. Voor kinderen is er nog meer avontuur; ze kunnen mountainbiken door de natuur of jullie kunnen met zijn allen een gamedrive ondernemen door Lake Manyara en de Ngorongoro Krater. Het is een perfecte uitvalsbasis!
Loldia House in Kenia is een koloniale lodge met een zeer goede service. Er zijn verschillende cottages met meerdere slaapkamers dus het is zeker geschikt voor families! Qua activiteiten zit het hier ook wel goed; uitstapjes naar Nakuru National Park voor een Safari, wandelen of fietsen bij Hells Gate, een boottocht over Lake Naivasha....
Loldia House in Kenia is een koloniale lodge met een zeer goede service. Er zijn verschillende cottages met meerdere slaapkamers dus het is zeker geschikt voor families! Qua activiteiten zit het hier ook wel goed; uitstapjes naar Nakuru National Park voor een Safari, wandelen of fietsen bij Hells Gate, een boottocht over Lake Naivasha….
Als je naar Kenia gaat, dan ga je zeker te weten naar de Masai Mara. En daar vindt je prachtige privé huizen, van de organisatie Asilia waar wij al jaren mee werken. Een onvergetelijk verblijf!
Als je naar Kenia gaat, dan ga je zeker te weten naar de Masai Mara. En daar vindt je prachtige privé huizen, van de organisatie Asilia waar wij al jaren mee werken. Een onvergetelijk verblijf!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s