One day in Bangkok

Blog door Caroline Ludwig
Foto’s door Eddy Wenting

Geschreven voor, en gereisd met Talisman travel design

TOURS NAAR DE ANDERE KANT VAN DE STAD

Geen betere manier om een stad te leren kennen dan door op pad te gaan met een goedingevoerde local. In oud Bangkok proef je authentieke specialiteiten tijdens een culinaire tour. En op de fiets door de groene long waan je je diep in de jungle.    

Bangkok skyline - Thailand (copyright Eddy Wenting)Stipt op tijd wacht gids Zanthana ons op in de lobby van het hotel. Niet veel later leidt de chauffeur ons behendig door het drukke stadsverkeer van Bangkok. We zijn op weg naar oud Bangkok, het oudste deel en het kloppende culinaire hart van de stad. Hier geen brede autobanen en wolkenkrabbers, maar smalle straatjes en huizen met maximaal twee etages. Op straat wordt volop gekookt. We zien een vrouw die in sneltempo Thaise spinazie in dumplings vouwt. Even verderop bestelt de gids rijstsoep, die we in een plastic zakje meekrijgen. In een klein theezaakje kopen we jasmijnthee als souvenir. Daarna maken we een stop bij een oude dame die traditionele Thaise koffie bereidt. Terug in de auto geeft Zanthana ons gekoelde flesjes water, aan alles is gedacht. Op de food market naast het Grote Paleis laat ze ons nog meer lokale lekkernijen proeven: viskoekjes, meatballs en nootjes. De smaken van Bangkok vervelen nooit.

Bangkok Food Tour met Talisman travel design - Copyright Eddy Wenting

Fietsen door de jungle 

Hollanders houden van fietsen, ook in het buitenland. Een heel bijzondere tocht leidt naar Bang Krachao, ook wel de groene long van Bangkok genoemd. Het is een mangrovebos waar boeren al eeuwenlang bananen, kokos en mango’s verbouwen. Drie kruispunten steken we over voor we de fietsen op de longtail zetten. Aan de andere kant van de rivier Chao Phraya ontvouwt zich een nieuwe wereld. Met akkers, aards, groen en fris. We fietsen over loopbruggen en dat is soms best spannend; de paden zijn smal, met hier en daar een onverwachte bocht. Maar onze gids loodst ons overal veilig doorheen en vertelt onderweg over dit bijzondere gebied. We stoppen bij een prachtig tempelcomplex en lopen stil rond over het kleurrijke kerkhof. Vlak voor we de overtocht terug maken, drinken we in het Bangkok Tree House een ijskoud drankje en verwonderen we ons over de stilte aan deze kant van de rivier.

Bangkok Food Tour. Fietsen door de jungle. Copyright Eddy Wenting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s