French Fine Dining in Bangkok

Blog geschreven door Caroline Ludwig
Foto’s door Eddy Wenting

Gereisd met Talisman travel design

Het business district van Bangkok heeft er een luxe adres bij: eind 2014 ging restaurant Savelberg open. Een Franse parel in de Thaise hoofdstad. Prima te combineren met een verblijf in het prijswinnende suitehotel Oriental Residence.  

In Bangkok lijken de wolkenkrabbers verwikkeld in een wedloop. De ene is nog hoger en indrukwekkender dan de ander. Oriental Residence is met 32 etages nog bescheiden. Door de laagbouw en het groen van de omliggende ambassades – de Nederlandse ambassade aan de rechterkant en de Amerikaanse links – oogt het als een oase van rust in de levendige wereldstad.

Henk Savelberg in Bangkok bij zijn nieuwe restaurant - copyright Eddy Wenting

Elegante luxe 

Meteen al als je de lichte en hoge lobby binnenloopt, ruik je het: het huisparfum van Oriental Residence. Dat is fris en zoet en geeft meteen een weldadig gevoel. Die geur verrast je iedere keer weer. Als de portier de deuren van het hotel gastvrij voor je openhoudt; als je op je kamer komt en als je na een dag door de warme stad geniet van een verfrissende douche. Het suitehotel met 145 kamers biedt een elegante luxe waar bezoekers zich al snel thuis voelen. De kamers hebben houten vloeren, een uiterst comfortabel bed, een keuken en een lekker ruime badkamer. Café Clair, het eigen restaurant, doet denken aan een Parijse bistro. Een andere troef is het zwembad op de vierde etage. Probeer die rieten schommelbedden maar eens te weerstaan…

Oriental Residences in Bangkok- copyright Eddy Wenting

Allerhoogste culinaire niveau

Eind 2014 opende chef-kok Henk Savelberg op het terrein van Oriental Residence zijn eerste buitenlandse restaurant. Hier presenteert hij het beste uit de Franse keuken, de gerechten die hem in Nederland zijn culinaire topstatus en een Michellinster bezorgden. In Bangkok doet hij daar nog een schepje bovenop. Op de kaart staan gastronomische vis- en vleesgerechten op het allerhoogste niveau. Kwaliteit is onverminderd zijn handelsmerk. Jonge Nederlandse en Thaise chefs zorgen voor eigentijdse invloeden, spannende extra’s in entrees, bijgerechten en desserts. In het moderne interieur met accentkleur oranje als knipoog naar zijn vaderland wil de sterrenkok alleen het beste voor zijn gasten.

Savelberg Restaurant Bangkok Copyright Eddy Wenting (5)

Talisman biedt een special Savelbergarrangement. Voor €75 geniet je van een gastronomisch viergangendiner. Ook is het mogelijk een bijpassend drankarrangement te boeken met verschillende wijnen van Gran Monte, een Thais wijnhuis dat zich volgens de topchef kan meten met de beste Franse merken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s