Barossa Bliss

Blog door Evelien van Veen

Marketing Manager  bij Talisman travel design 

Afgelopen jaar had ik het geluk om vijf maanden vanuit Australie te mogen werken. Sydney was mijn uitvalsbasis, van waaruit ik in de weekenden probeerde zoveel mogelijk van dit enorme land te zien. En zo toog ik in Augustus naar de Barossa Valley om me vier dagen compleet onder te dompelen in de “Barossa Bliss”. En dat lukte prima. Ik maakte al snel kennis met de Barossa Hippies – de inwoners van de Barossa Valley die hier vaak al generaties lang wonen. Zij hebben een leefstijl die je nog maar op weinig plaatsen tegenkomt; het is mooi te zien dat er hier nog met elkaar wordt geleefd, in plaats van langs elkaar heen. Er wordt enthousiast geruild, wijn is uiteraard vaak een handig ruilmiddel hier! De vele dorpjes liggen ingebakerd tussen de wijngaarden, met de vele wijnboerderijen eigenlijk altijd open voor een proeverij……Mocht dit nog niet genoeg zijn, dan ben je iedere zaterdag welkom op de Farmer’s Market in Angaston (yummie!!) en een must do is de “Breakfast Rave”  – een pop up ontbijt ergens in de Barossa. No worries mate, ben je nog niet zo local dan kan je je ook gewoon via de Facebook pagina op de hoogte laten houden (of via Talisman natuurlijk…). Er zijn hier overigens zo veel festivals dat je altijd wel met je neus in de boter valt en onder het genot van een glas wijn kunt genieten van de vele bandjes uit de omgeving.

Image
Het Barossa weekend begon bij Artisans of Barossa met een glas Spinifex Papillon….
Image
De Farmer’s Market wordt iedere zaterdag gehouden in Angaston. Vergeet het ontbijt in je hotel en kom hierheen voor een bacon & egg roll, proef biologische brownies en geniet van de gezellige drukte.
Image
Ik viel tijdens mijn Barossa weekend letterlijk met mijn neus in de boter – het Barossa Valley Gourmet Festival stond precies gepland in het weekend van mijn bezoek. Wijn, enorm goed eten en prachtige bandjes het hele weekend door…..
Image
Food for the Soul – bij Artisans of Barossa. ALLES wordt hier gematched met een goed glas wijn!
Image
Het Pindarie Wine Estate had ook al zo’n leuke band staan op het Gourmet Festival. Keek je voor je (zoals in deze foto) dan zag je alleen maar landschap. Keek je achter je, dan leek het wel een schoolfeest! Prachtig…
Image
De hooibalen vormden een bron van vermaak voor de kids, terwijl de ouders zich vermaakten in de wijnbar bij het Pindarie Wine Estate.
Image
Zondag! Tijd voor de breakfast rave! Een pop-up ontbijt door en voor locals, Dit keer bij een van de mooiste Wine Estates; Yalumba Wine Estate. Je kan via Facebook volgen wanneer en waar de volgende rave plaats vindt!
Image
De Breakfast Rave – iedereen helpt een handje mee. Er zijn mensen die zorgen voor het entertainment en een gitaar mee hebben genomen, het team van de rave maakt allerhande ontbijtjes klaar. Ook al ken je hier niemand, de sfeer is geweldig!
Image
Zelfs de allerkleinsten helpen mee. De Chef van een van de meest vooraanstaande restaurants in de vallei overziet de hele ontbijtkeuken en gaf zijn kleine helpers een enorm applaus na afloop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s